Brancheorganisaties antwoorden CDFD: maak van PE geen moetje dat staat professionele ontwikkeling in de weg

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD zijn verbijsterd over de berichtgeving van het stafbureau van CDFD dat zij meer betrokkenheid van de branche had gewenst. De branche heeft uitgebreid relevante actualiteiten aangeleverd. Ook hebben de brancheorganisaties fundamentele kritiek gegeven op de intentie van CDFD om tegen toezeggingen van de minister in oude kennis en vaardigheden opnieuw in de toetstermen op te nemen. CDFD lijkt echter een volstrekt eigen koers te varen als het gaat om de PE-examens.

De branche zit te wachten op een antwoord van CDFD op deze kritiek. Naar nu blijkt gaat CDFD totaal voorbij aan de inbreng van en het overleg met de branche. Met de reactie van het stafbureau in de media wordt een zorgelijk voorschot genomen op het advies van CDFD aan de minister over de volgende PE-periode.

Als CDFD werk wil maken van haar oproep dat PE voor de sector meer moet zijn dan een moetje, dat het gaat om de beroepseer, dan moet zij zelf met het beroep de dialoog aan willen gaan. De brancheorganisaties willen nog altijd in overleg over verbetering, en naar de toekomst modernisering, van het systeem. Zodat permanente professionele ontwikkeling niet gefrustreerd wordt door de druk van periodieke herexamens. CDFD toont opnieuw aan dat gesprek niet te willen. De brancheorganisaties zien zich nu genoodzaakt om rechtstreeks in overleg te treden met het ministerie van Financiƫn.

Nb. De reactie van Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD is te vinden op de site van CDFD

http://www.cdfd.nl/vakbekwaamheid/consultaties/consultatie-ontwikkelingen-2017-van-start

 

OvFD