Directie

Colinda Rosenbrand Directeur

Colinda Rosenbrand
Directeur

Ik ben inmiddels sinds 1993 werkzaam in deze branche. Na mijn studie Nederlands Rechts met als specialisatie Verzekeringsrecht ben ik als accountmanager in dienst getreden bij een middelgroot assurantiekantoor. Na vijf hele leuke jaren, waarin ik met veel plezier als klantadviseur heb gewerkt, ben ik bij de toenmalige brancheorganisatie NVA gaan werken. Aanvankelijk als Stafmedewerker juridische zaken, maar – als commerciële duizendpoot – werd ik al snel verantwoordelijk voor de afdeling ledenservice, marketing en ondernemersondersteuning. Het was een hele uitdaging om advieskantoren te interesseren voor het lidmaatschap van een brancheorganisatie. Heel jammer, want het is natuurlijk ook voor het intermediair van groot belang om de belangen goed vertegenwoordigd te zien. Ik had wel het grote voordeel dat ‘ik uit de praktijk kwam’ en dus precies wist wat op de werkvloer gaande was.

In de loop der tijd heb ik alle verzekeringsdiploma’s gehaald tot en met het volmacht diploma, ook omdat ik altijd het plan heb gehad om terug te gaan naar de praktijk. Toch heb ik uiteindelijk 13 jaar bij de NVA (en de toenmalige Federatie FiDiN) gewerkt, in de laatste jaren vooral als beleidsmedewerker voor de sectoren Schade, Hypotheken/Financieringen en Ondernemersondersteuning. Hierdoor kwam ik in aanraking met alle nieuwe wetgeving en dat is voor een jurist natuurlijk heel interessant. Mijn doelstelling is daarbij altijd wel geweest om abstracte wet- en regelgeving te vertalen naar de concrete, praktische situatie. Ik ben dus vanaf het vroege begin betrokken geweest bij de Wft en ken inmiddels alle ins & outs van die wet. Feitelijk is de Wft vanaf het begin één grote rollercoaster van (steeds wijzigende) regelgeving geweest. Ik vind het belangrijk dat de Wft snel toegankelijker en duidelijker wordt, waardoor bijvoorbeeld de toezichtskosten en administratieve lasten flink kunnen worden verlaagd.

Vanaf augustus 2010 heb ik de overstap gemaakt naar de OvFD. Een nieuwe, verfrissende brancheorganisatie specifiek voor hypotheekadvieskantoren, hypotheekketens en serviceproviders. Zij zien gelukkig wel het belang van een goede intermediaire lobby. Het merendeel van de ketens en serviceproviders is inmiddels ook aangesloten, waarmee de OvFD 50 tot 60 procent van het intermediaire marktaandeel op hypotheken vertegenwoordigt. Daarmee kun je dan ook veel meer druk op de lobby zetten. Dat is ook wat ik het liefste doe, opkomen voor de belangen van de onafhankelijke adviseurs en stakeholders en politiek doordringen van het grote belang van onafhankelijk advies voor de consument.

Ik vind het ook onvoorstelbaar dat er binnen de financiële dienstverlening nog veel ondernemers zijn die zich niet hebben georganiseerd. Ze lijken de waarde hiervan niet in te zien en dat is ontzettend jammer, zeker op een moment waarop we als branche gezamenlijk hard moeten werken om het vertrouwen in de financiële dienstverlening duurzaam te herstellen.

Heeft u vragen of wilt u met mij van gedachten wisselen. Ik ben bereikbaar op 06-46 27 34 38.